شـآپـَرَ ڪـــــــِ سَـبــز ِ قـَــفــَســــــــے

ღشبے از درد فراقش رو به میخانـہ نمودم دیدم ازبخت سیا ـہـم در میخانـہ ببستـہღ

شـآپـَرَ ڪـــــــِ سَـبــز ِ قـَــفــَســــــــے

ღشبے از درد فراقش رو به میخانـہ نمودم دیدم ازبخت سیا ـہـم در میخانـہ ببستـہღ

✘✔مهم -> فـــوری->اهـــــــــدای ســــلــــول بــنـــیـــادی✘✔

نجات یک زندگی

اهدای سلول = اهدای زندگی


سلول بنیادی چیست و چرا مهم هست ؟سلولهای بنیادی سلولی هستند که وظیفه مشخّصی در بدن ندارند و مانند بازیگرانی  می باشند که منتظر تعیین نقش خود هستند. سلولهای بنیادی منتظر سیگنالهای هستند که به آنها بگویند  که در بدن چه کار کنند
سلول های بنیادی دو خصوصیت مهم دارند، که آنها را از دیگر انواع سلول ها متمایز می سازد که شامل:
الف) سلول هایی تخصص نیافته هستندو به مدت های طولانی از طریق تقسیم سلولی خود را نوسازی می کنند.
ب) تحت شرایط فیزیولوژیکی یا آزمایشی، می توان آنها را تحریک کرد تا به سلول هایی با عملکردهایی ویژه نظیر سلول های تپنده ماهیچه قلب یا سلول انسولین ساز لوزالمعده تبدیل شوند.وقتی سیگنالی به سلول بنیادی می رسد به سلول بنیادی می گوید که بعضی از ژنهایش را روشن کند و پروتئنهای جدیدی را بسازدکه این پروتئنها کمک می کند که سلول بنیادی شبیه به نوع سلولی که قرار است بشود فعالیت کند.
دانشمندان بطور عمده با دو نوع سلول بنیادی کار می کنند : سلول های بنیادی جنینی و سلول های بنیادی بالغ، که عملکرد و خصوصیات متفاوتی دارند، که در این نوشته توضیح داده خواهند شد. دانشمندان در بیش از 20 سال قبل روش هایی را برای بدست آوردن یا جدا کردن سلول های بنیادی از جنین ابتدایی موش کشف کردند. چندین سال مطالعه تفصیلی بر روی سلول های بنیادی موش منجر به کشف نحوه جداسازی سلول های بنیادی از جنین انسانی و رشد این سلول ها در آزمایشگاه در سال 1998 شد. جنین های استفاده شده در این تحقیقات از طریق روش های بارورسازی در لوله آزمایش ایجاد شدند و زمانی که دیگر برای این هدف مورد نیاز نبودند، با آگاهی و رضایت اهدا کننده، جهت تحقیقات استفاده می شدند.
سلول های بنیادی به دلایل زیادی برای موجودات زنده مهم هستند. در جنین 3 تا5 روزه، که بلاستوسیست نامیده می شود، گروه کوچکی متشکل از حدود 30 سلول بنام توده سلولی داخلی موجب پیدایش صدها سلول بسیار تخصص یافته مورد  نیاز برای ساخت یک موجود بالغ می شوند. در جنین در حال رشد، سلول های بنیادی موجود در بافت های در حال سنتز سبب پیدایش چندین نوع سلول تخصص یافته می شود که قلب، ریه و سایر بافت ها را می سازد. در برخی بافتهای بالغ نظیر مغز استخوان، ماهیچه ومغز، جمعیت های مجزای سلول های بنیادی بالغ، جایگزین هایی را برای سلول های از دست رفته، بر اثر مرگ طبیعی، جراحت یا بیماری ایجاد می کنند.
دانشمندان بر این عقیده اند که سلول های بنیادی در آینده، اساس معالجه بیماری هایی نظیر پارکینسون، دیابت و بیماری قلبی خواهد شد.
دانشمندان می خواهند سلول بنیادی را در آزمایشگاه مطالعه کنند، تا بتوانند از خواص بسیار مهم آنها آگاه شوند و درک کنند چه چیزی آنهارا از انواع سلول تخصص یافته متفاوت می سازد. همزمان با آگاه شدن بیشتر دانشمندان در مورد سلول های بنیادی، این امر ممکن است میسر شود که سلول های بنیادی را نه تنها در سلول درمانی بلکه جهت آزمایش داروها و توکسین جدید و در نواقص مادرزادی هم مورد استفاده قرار داد. به هرحال همانطور که اشاره شد، سلول های بنیادی جنین انسان از سال 1998 مورد مطالعه قرار گرفته اند. بنابراین  دانشمندان جهت توسعه چنین درمان هایی، به طور گسترده در حال مطالعه خواص اساسی سلول های بنیادی هستند که شامل :
1) تعیین دقیق این موضوع که چگونه سلول های بنیادی چندین سال تخصص نیافته و با قابلیت خود نوسازی، باقی می مانند.
2) شناسایی علائمی که سبب می شوند، سلول های بنیادی به سلول های تخصص یافته تبدیل شوند.
این نوشته در مورد سلول های، بنیادی برای کسانی تهیه شده است که دوست دارند اطلاعات بیشتری در مورد خواص بیولوژیکی سلول های بنیادی، سؤالات مهم مطرح درباره سلول های بینادی که کانون توجه تحقیقات علمی است و کاربرد بالقوه سلول های بنیادی در تحقیق و درمان بیماری کسب کنند

 


 خواص بی نظیر انواع سلول های بنیادی چیست؟سلول های بنیادی از دیگر انواع سلول های موجود دربدن متفاوت می باشد. تمام  انواع سلول های بنیادی  بدون توجه به منشأ آنها سه خاصیت کلی دارند : دارای قابلیت تقسیم، خود نوسازی به مدت طولانی و غیر تخصصی هستند و می توانند باعث پیدایش انواع سلول تخصص یافته شوند.
سلول های بنیادی دارای قابلیت تقسیم به مدت های طولانی هستند. برخلاف سلول های عضلانی، سلول های خونی یا سلول های عصبی، که معمولاً خودشان را بازسازی نمی کنند، سلول های بنیادی ممکن است چندین بار خود را بازسازی کنند. وقتی که سلول ها چندین بار خود را بازسازی می کنند این پدیده ، تکثیر کردن نامیده می شود. جمعیت آغازگر سلول های بنیادی که چندین ماه در آزمایشگاه تکثیر پیدا کنند، می تواند میلیون ها سلول را تولید کند. اگر سلول های حاصله مانند سلول های بنیادی اولیه تخصص نیافته باقی بمانند، این سلول ها توانایی خودنوسازی طولانی مدت را دارند.
دانشمندان تلاش می کنند تا دو خاصیت اساسی سلول بنیادی را که مربوط به خود نوسازی طولانی مدت آنهاست درک کنند :
1) چرا سلول های بنیادی جنینی به مدت یک سال یا بیشتر در آزمایشگاه بدون تمایز، تکثیر پیدا می کنند اما بیشتر سلول های بنیادی بالغ نمی توانند ؟
2) چه عواملی در موجودات زنده وجود دارد که به طور طبیعی تکثیر و خودنوسازی سلول بنیادی را تنظیم می کند؟
کشف پاسخ این سؤالات ممکن است این امر را میسر کند که درک کنیم چگونه تکثیر سلولی در طی رشد طبیعی جنینی یا در طی تقسیم غیر عادی سلولی، منجر به سرطان، می شود. مهمتر از همه اینکه، چنین اطلاعاتی می تواند دانشمندان را قادر سازد که سلول های بنیادی جنینی و بالغ را با کارایی بیشتری در آزمایشگاه رشد دهند.
سلول های بنیادی تخصص نیافته هستند. یکی از خواص اساسی سلول بنیادی این است که هیچ نوع ساختار خاص بافتی ندارند، که به آنها اجازه انجام عملکردهای تخصصی را بدهد. یک سلول بنیادی نمی تواند با همکاری سایر سلولها خون را دربدن پمپ کند (مانند سلول ماهیچه ای قلب ) و سلول بنیادی نمی تواند مولکول های اکسیژن رادر جریان خون حمل کند (مانند سلول قرمز خونی ) و نمی تواند علائم الکتروشیمیایی را به سایر سلولها برساند که به بدن اجازه می دهد حرکت کند، مانند سلول عصبی، بهر حال سلول های بنیادی تخصص نیافته، می تواند سلول های تخصص یافته را ایجاد کند، از جمله سلول های ماهیچه قلب، سلول های خونی یا سلول های عصبی.
عوامل و شرایط خاصی که سبب غیر تخصصی باقی ماندن سلول های بنیادی می شوند، مورد علاقه زیاد دانشمندان است. سال ها طول کشیده است تا دانشمندان با روش آزمایش و خطا یاد بگیرند که چگونه در آزمایشگاه سلول های بنیادی را رشد دهند، بدون اینکه بطور خودبخودی به انواع سلول های خاص متمایز شوند. برای مثال 20 سال طول کشید تا دانشمندان یاد گرفتند،چگونه سلول های بنیادی جنینی را در آزمایشگاه تحت شرایط برای سلول های بنیادی موش رشد دهند. بنابراین بخش مهمی از تحقیق، درک علائمی در موجود بالغ است که سبب می شود سلول های بنیادی تکثیر پیدا کنند تا زمانی که این سلول ها برای ترمیم بافتی ویژه مورد نیاز نیستند، غیر تخصصی باقی بمانند. آگاهی از چنین اطلاعاتی برای دانشمندان بسیار مهم است تا قادر باشند تعداد زیادی سلول های غیر تخصصی را در آزمایشگاه برای آزمایش بیشتر رشد دهند.
سلول های بنیادی می توانند، سلول های تخصص یافته ایجاد کنند. فرایند ایجاد سلول های تخصصی از سلول های غیر تخصصی را تمایز می نامند. دانشمندان در حال حاضر، در ابتدای درک علائم داخلی وخارجی سلول ها هستند، که موجب تمایز سلول بنیادی می شوند. علائم داخلی به وسیله ژن های سلول کنترل می شوند که در طی رشته های DNA پراکنده هستند و دستورات رمز شده برای تمام ساختارها و عملکردهای یک سلول را در خود دارد. علائم خاص تمایز سلولی شامل مواد شیمیائی ترشح شده به وسیلة سلول های دیگر، تماس فیزیکی با سلول های اطراف و برخی سلول ها در محیط می باشد.
تواناییهای سلولهای بنیادی:
پروسه تمایز کمک خواهد کرد که سلولهای بنیادی بتوانند نقش های مختلفی را در بدن ایفا کنند.سلولهای بنیادی از لحاظ توانایی تمایز به سه دسته تقسیم می شوند.
1- سلولهای بنیادی توتی پوتنت (Totipotent) این سلولها دارای استعداد نا محدود هستند و توانایی تبدیل شدن به سلولهای سازنده پرده های جنینی و تمام انواع سلولهای موجود در بدن و همچنین توانایی تبدیل شدن به سلولی مثل خودش را دارد مانند سلولهای بنیادی جنینی اولیه.
2- سلولهای بنیادی پلوری پوتنت (Pluripotent Stem cells)
این سلولها توانایی تبدیل شدن به اکثر و نه همه بافنهای یک موجود زنده را دارند مانند سلولهای توده سلولی داخلی جنین در مرحله بلاستئسیست.
دو دسته سلولهای بنیادی ذکر شده ، سلول بنیادی جنینی گفته می شود چون فقط در جنین وجود دارند.
3- سلولهای بنیادی مولتی پوتنت (Multi potent)
این سلولها قابل تبدیل و تکامل به گروهی از انواع سلولها هستنند که دارای عملکرد مشابه باشند، مثل سلولهای بنیادی خونساز. به این دسته از سلولهای بنیادی، سلولهای بنیادی بالغین نیز گفته می شود زیرا در انسان یا جانور پس از تولد نیز وجود دارد.
تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای پوست:
پوست ارگانی است که دائما در حال بازسازی خودش می باشد. در پوست سلولهای مختلفی وجود دارندبنابراین سیگنالهایی که به سلولهای بنیادی می رسد باید به سلول بنیادی بگوید که دقیقا تبدیل به کدام نوع سلول پوستی شود.
بطور مثال سیگنال به سلول بنیادی می گوید که به سلول کراتینوسیت تبدیل شود (کراتینوسیت سلولی است که لایه خشن بیرونی پوست را می سازد) برای تمایز به سلول کراتینوسیت، سلول بنیادی از عمیقترین و پاین ترین لایه سطح پوست شروع به تمایز میکند و به تدریج به سمت لایه های سطحی تر پوست می آیدو قبل از اینکه به سطح پوست برسد هسته اش را از دست می دهد و می میرد.ولی همین سلولهای مرذه در لایه خارجی پوست از سلولهای  پایین تر محافظت می کنند و بعد از گذشت سی روز سلول مرده از سطح پوست جدا می شود و سلول دیگری جای آن را می گیرد.
تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای استخوانی:
شاید شما فکر کنید که سلولهای استخوانی سلولهای مرده ای در بدن هستند و فقط مسئولیت حفظ چارچوب بدن را بر عهده دارند ولی این سلولها در بدن در هر زمانی در حال کار کردن هستند تا به رشد استخوانها و تعمیر و بازسازی آنها کمک کنند.
در هنگام تمایز سلول بنیادی تبدیل به یک استئو بلاست می شود استئو بلاست ها مثل کارگران ساختمانی هستند که قبل از تولد در استخوانها داربست اصلی استخوانها را می سازند و دوستان آنها سلولهای استئو کلاست نام دارند که دائما در حال نو سازی و بازسازی استخوانها و قوی نگه داشتن آنها می باشند.
تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای قرمز خون:
بدن همیشه در حال ساخت سلولهای جدید خونی است. فاکتورهای ساخت سلولهای خونی بدن داخل استخوانها و مغز استخوان قرار دارند.
سلولهای بنبنادی چندین مرحله را در سیر تمایز به سلولهای قرمز خون می گذراننندو وقتی که بالغ شدند مقدار زیادی همو گلوبین می سازند. همو گلوبین پروتئنی است که اکسیژن را در بدن به بافتها منتقل می کند.
قبل از اینکه تمایز تمام شود سلولهای بنیادی هسته خود را از دست می دهند اما می توانند بدون هسته هم ادامه حیات داشته باشد.
سلول قرمز خون به مدت چهار ماه در گردش خون محیطی ما زندگی می کند قبل از اینکه به وسیله سلول خونی جدید جایگزین شود.
تمایز سلول بنیادی به سلول عصبی:
بدن ما بیشتر سلولهای عصبی اش را قبل از تولد می سازد و بعد از تولد دیگر نمی توانند تقسیم شوند.
سلولهای عصبی باید دائما فعالیت داشته باشند. کار سلولهای عصبی این است که پیامهای عصبی را به مغز برسانند و مجددا پیامها را از مغز به ارگانهای بدن بر گردانند.در حقیقت سلول عصبی مانند یک خط تلفن است.
این سلولها قسمت های مختلفی دارند که شامل دندریت و آکسون هم می باشد دندریتها پیامهای عصبی را از سلول می گیرند و قسمت دیگر آکسون نامیده می شود که پیامهای عصبی را به سلول بعدی انتقال می دهد.
بعضی سلولهای عصبی گاهی تا حد یک متر رشد می کنند.
تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای عضلانی اسکلتی:
سلول بنیادی می تواند به یک میو بلاست تبدیل شود. میو بلاست سلول سازنده عضلات می باشد.
میو بلاست ها به تعداد فراوان تقسیم می شوند تا زمانی که تعداد زیادی از آنها ساخته شوند سپس به هم متصل می شوندتا میوتوپ را بسازند که یک سلول عضلانی باند و باریک است با تعداد هسته های زیاد.
گروههای زیادی از میو توپ ها با هم جمع می شوند تا فیبر عضلانی را بسازند.
میو بلاستها وقتی که بدن آسیبهای عضلانی را جایگزین می کند فعال هستند. میو بلاستها سلولهایی هستند که ورزشکاران را قویتر می کنند و Body Builder ها را بزرگتر.
تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای قلبی:
یک  قلب صدمه دیده را می توان با تزریق سلولهای بنیادی به آن ترمیم کرد. طوریکه سلولهای بنیادی تزریق شده در یک قلب آسیب دیده به سلولهای ماهیچه ای قلب تکامل می یابد.سلولهای بنیادی ماهیچه ای که میوبلاست نامیده می شوند پس از کشت در آزمایشگاه به داخل قلب بیمار قلبی تزریق می شود . برای اولین بار این عمل در فرانسه برروی یک بیمار 72 ساله مبتلا به حمله قلبی انجام شد. هرچند که این سلولها ازبافت ماهیچه ای اسکلتی جدا شده بودند واز لحاظ ظاهری با این سلولها شباهت داشتند ولی پس از رشد در قلب پروتئنی را ساخته بودند که مخصوص سلولهای عضلانی قلبی بود و فعالیتی شبه آنها داشتند.به عقیده دانشمندان ، شرایط محیط قلب باعث این تغییر عملکرد این سلولها نشده بود.

انواع سلولهای بنیادی:
چگونه یک نوزادرشد می کند تا یک کودک شود؟
چگونه یک کودک رشد می کند تا تا یک انسان بالغ می شود؟
بدن انسان دائما در حال بازسازی خودش می باشدو در طول زندگی وظیفه نگهداری و تعمیر خودش را دارد.در این میان سلولهای بنیادی مواد اصلی و پایه این بازسازی هستند.
همچنان که در قسمت های قبل گفته شد سلولهای بنیادی می توانند به انواع سلولها تمایز یابند مثل سلولهای عصبی و عضلانی و استخوانی وپوستی.
بدن ما چندین نوع از سلولهای بنیادی را برای انجام دادن این وظایف به خدمت می گیردکه شامل :
1- سلولهای بنیادی جنینی اولیه
اولین مرحله در ساخت انسان وقتی است که تخمهای جدید بارور بوجود می آیند و شروع به تقسیم شدن می کنند و گروهی از سلولهای بنیادی را می سازند که امبریو نامیده می شود. این سلولهای بنیادی اولیه دارای خاصیت تبدبل به هر نوع سلول را در بدن دارند. که اصطلاح علمی آنها دارای خاصیت Toti potent هستند . Toti کلمه ای است به زبان لاتین که معنای همه را می دهد.
سلولهای بنیادی جنینی بلاستوسیست:
هفت روز پس از باروری یک ساختمان گرد و توپی شکل ساخته می شود که بلاستوسیست نام دارد. جنین در این مرحله بلاستوسیست نامیده می شود و شامل دو دسته سلول می باشد:1- سلولهای بنیادی جنینی که توده سلولی داخلی را می سازندکه نهایتا به جنین تبدیل می شود 2- سلولهای تروفوبلاست لایه خارجی توپ را می سازند که سر انجام به جفت تبدیل می شود که مواد مغذی جنین را فراهم می کند
سلولهای بنیادی جنینی در بلاستوسیست دارای خاصیت تبدیل به بیشتر انواع سلولها را دارند. در یک جنین در مرحله بلاستوسیست هنوز ویژگیهای ظاهری بدن انسان تشکیل نشده است.
سلولهای بنیادی فتال:
بعد از هشت هفته رشد، جنین تبدیل به یک فتوس میشود که فتوس ظاهری شبیه انسان دارد. سلولهای بنیادی  در فتوس مسئول بوجود آمدن و تمایز همه بافتهای قبل از تولد هستند. سلولهای بنیادی فتال توانایی تبدیل به بیشتر انواع سولها را در بدن دارند.
سلولهای بنیادی بند ناف:
قبل از تولد بند ناف به مانند رگ حیاتی برای جنین است که مواد غذایی و اکسیژن و خون غنی را از جفت به جنین می رساند. بعد از تولد بند ناف از جنینی جدا می شود.
خون بند ناف حاوی سلولهای بنیادی است که به طور ژنتیکی مطابق با نوزاد متولد شده می باشند
سلولهای بند ناف دارای خاصیت Multipotent هستند یعنی اینکه آنها می توانند تبدبل به فقط طیف محدودی از انواع سلولها شوند
Multi کلمه ای لاتین می باشد که معنی خیلی یا زیاد را می دهد
سلولهای بنیادی بالغین:.
این اسم یک اسم گمراه کننده می باشد زیرا کودکان و نوزادان هم این سلولها را دارند. این سلولهای بنیادی در بافتهای از پیش ساخته شده وجود دارند و رشدشان را ادامه می دهند . مشابه سلولهای بنیادی بند ناف و سلولهای بنیادی بالغین این سلولها دارای خاصیت Multipotent هستند.
هدف از تحقیقات روی سلولهای بنیادی چیست؟
جرا ما برای همیشه زندگی نمی کنیم؟
زیرا ما بیمار می شویم
ریرا ما پیر می شویم
زیرا ما آسیب می بینیم و نمی توانیم آن را بازسازی کنیم.
همه این جوابها صحیح می باشدو هر کدام از این موارد از یک نقص بدن  و ناتوانی بدن در رشد یا نگهداری و تعمیر و بازسازی خودش و کارکردهایی که وابسته به سلولهای بنیادی ماست  ناشی می شود.
ما در قسمتهای قبل ذکر کردیم که چگونه سلولهای بنیادی مواد اصلی و پایه برای ساخت بدن را تشکیل می دهند که این آنها را کاندیدای خوبی برای ساخت بافتهایی می کند که با آسیب یا بیماری صدمه دیده اند.
برای سالها، محققان بیولوژی سلولهای بنیادی را مطالعه کردند تا دریافتند که چگونه تحقیقات را پیشرفت دهندو روشهای جدید درمان بیماریها را دریابند.


سالانه هزاران نفر دچار بیماریهای کشنده‌ای مثل سرطان خون می‌شوند که برای تعداد زیادی از این بیماران تنها درمان نجات بخش پیوند سلولهای بنیادی می‌باشد. پیوند سلولهای بنیادی از فرد دهنده سالم و سازگار صورت می پذیرد ولی تنها 30% بیماران در میان بستگان خود دهنده پیدا می‌کنند و برای بقیه تنها شانس برای زنده ماندن دریافت پیوند از فردی است که با وی هیچ نسبت خویشاوندی ندارند.
هدف از بانک داوطلبین اهدای سلول بنیادی جهت پیوند از اهدا کنندگان غیر منسوب کمک به یافتن دهنده برای این دسته از بیماران می‌باشد.
 
مغز استخوان و سلولهای بنیادی
مغز استخوان قسمت نرم میانی استخوان‌های بدن می باشد که وظیفه تولید سلولهای خونی شامل سلولهای قرمز جهت اکسیژن رسانی به بدن، سلولهای سفید جهت مقابله با عفونتها و پلاکتها جهت کمک به توقف خونریزی را بعهده دارد. سلولهای بنیادی، سلولهایی هستند که با استقرار در مغز استخوان سلولهای خونی را به صورت مداوم تولید می‌کنند.
هنگامی که مغز استخوان بیمار می شود مثلاً در سرطان خون و یا اینکه کار خود را صحیح انجام نمی‌دهد مثل تالاسمی می‌توان مغز استخوان فرد بیمار را با پیوند سلولهای بنیادی از مغز استخوان یا خون محیطی یک فرد سالم جایگزین کرد.
 
دهنده سازگار
بروی سلولهای سفید بدن هر شخص پروتئینهای خاصی به نام آنتی ژن وجود دارد که به طریقه ژنتیکی به ارث میرسند و نقش مهمی در پیوند سلولهای بنیادی دارند. برای اینکه پیوند موفقیت آمیز باشد باید آنتی ژنهای فرد دهنده با فرد گیرنده مشابهت داشته باشند. بیشترین تشابه در دوقلوهای تک تخمی می باشد و در درجه بعد در خواهر و برادر و بستگان نزدیک می باشد. احتمال تشابه بین افراد غیر منسوب زیاد نیست بنابراین هر چه تعداد داوطلبین بانک های اهدای سلولهای بنیادی بیشتر باشد شانس پیدا شدن فرد سازگار با بیمار نیازمند بیشتر خواهد شد.
 
فرد داوطلب
تمام افراد بین 18 تا 60 سال که آمادگی اهدای سلولهای بنیادی به هر فرد نیازمند را داشته باشند می توانند عضو بانک داوطلبین اهدای سلولهای بنیادی شوند. به طور کلی فرد باید دارای سلامت جسمی باشد و بیماری خاصی نداشته باشد.
از فرد داوطلب در ابتدا نمونه خون گرفته شده و آزمایش تعیین HLAانجام میشود. نتیجه آزمایش برای بررسی سازگاری با فرد بیمار نیازمند استفاده خواهد شد. اطلاعات شما به صورت محرمانه میباشد و تنها برای جستجو استفاده خواهد شد.
 
اهدای سلولهای بنیادی
در صورتی که برای اهدای سلولهای بنیادی انتخاب شوید ابتدا آزمایشات لازم برای تایید سلامت شما انجام خواهد شد و سپس برای چند روز داروی G-CSFبه صورت زیر جلدی تزریق خواهد شد. این کار برای افزایش تعداد سلولهای و تسهیل در امر جمع آوری سلولهای بنیادی می باشد. سپس در روز جمع آوری به مدت 4-3 ساعت سلولهای بنیادی توسط دستگاه جمع آوری خواهند شد. اینکار مشابه اهدای خون میباشد. در روش دیگر سلولهای بنیادی مستقیماً از مغز استخوان و تحت بیهوشی جمع آوری می‌شوند.
بر اساس گزارشات، اهدای سلولهای بنیادی برای فرد اهدا کننده هیچ خطر و عارضه ای به همراه ندارد. و سلولهای برداشت شده توسط بدن در عرض چند روز جایگزین میشوند.
 
داوطلب هستید
اگر داوطلب پیوستن به جمع اهدا کنندگان زندگی هستید به دفتر بانک اهدا کنندگان سلولهای بنیادی واقع در بیمارستان شریعتی، مرکز تحقیقات هماتولوژی-انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی مراجعه کنید.

 شرایط عضویت :

تمام افرادی که آمادگی اهدای سلولهای بنیادی به هر فرد نیازمند را داشته باشند می‌توانند در بانک عضو شوند و شرایط ویژه برای این کار وجود ندارد.
 
شرایط عمومی
 
  • سن بین 18 تا 60 سال
  • دارای سلامت جسمی
  • عدم سابقه ابتلا به سرطان
  • عدم ابتلا به بیماری قلبی شدید
  • عدم آلودگی به ویروس  HIVو هپاتیت
  • عدم ابتلا به بیماریهای اتوایمیون
  • عدم ابتلا به آسم شدید
 
از فرد داوطلب در ابتدا نمونه خون گرفته شده و آزمایش تعیین HLAانجام میشود. نتیجه آزمایش برای بررسی سازگاری با فرد بیمار نیازمند احتمالی استفاده خواهد شد. اطلاعات شما به صورت محرمانه میباشد و تنها برای جستجو استفاده خواهد شد.
 
 
 
 
 
تعداد عضو بیشتر
نجات زندگی بیشتر
 
برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
 
 
 
خیابان کارگر شمالی، بیمارستان دکتر شریعتی، ساختمان مرکز تحقیقات
 
هماتولوژی-انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی، طبقه سوم
 
 
www.iscdp.orgcontact @ iscdp . org

021-84902669
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد