شـآپـَرَ ڪـــــــِ سَـبــز ِ قـَــفــَســــــــے

ღشبے از درد فراقش رو به میخانـہ نمودم دیدم ازبخت سیا ـہـم در میخانـہ ببستـہღ

شـآپـَرَ ڪـــــــِ سَـبــز ِ قـَــفــَســــــــے

ღشبے از درد فراقش رو به میخانـہ نمودم دیدم ازبخت سیا ـہـم در میخانـہ ببستـہღ

✘✔درمان آسم با کمک سلولهای بنیادی ✘✔


دانشمندان آمریکایی با کمک سلولهای بنیادی راه روشی را یافتند که می تواند در درمان بیماری آسم امیدهای جدیدی ارائه کند.

 

محققان موسسه ملی بهداشت آمریکا در این بررسیها نشان دادند که سلولهای بنیادی قادرند پاسخ التهابی ریه ها را کاهش دهند. این گزینه درمانی که تاکنون بر روی موشها انجام شده امیدهای جدیدی را برای درمان بیماری آسم ایجاد کرده است.

 

به گفته این دانشمندان، سلولهای بنیادی که از مغز استخوان گرفته می شوند می توانند از طریق عمل بر روی لنفوسیتهای Th1 و Th1 پاسخهای ایمنی ناخواسته در بیمارانی که برای آنها پیوند مغز استخوان تجویز شده است را از بین ببرد.

 

براساس گزارش PNAS، مشکلاتی که برای بیماران در زمان پیوند سلولهای بنیادی ایجاد می شود زمانی ظاهر می شوند که تعادل میزان این دو نوع لنفوسیت از بین برود.

 

این برهم خوردن تعادل با آسم ایجاد می شود. آسم نوعی بیماری التهابی مزمن راههای تنفسی است که به 300 میلیون نفر در دنیا آسیب می رساند و از یک برهم خوردن تعادل میان لنوفسیتهای Th1 و Th1 ایجاد می شود.

 

این دانشمندان به منظور یافتن پاسخی برای این پرسش که سلولهای بنیادی در برخورد با این موقعیت چه واکنشی نشان می دهند آزمایشاتی را بر روی موشها انجام دادند.

 

نتایج این بررسیها نشان داد که پس از تزریق سلولهای بنیادی به موشهای متاثر از آسم، این سلولها از طریق دستگاه گردش خون به ریه ها رسیدند. این سلولها به محض اینکه وارد ریه ها شدند، عملکرد خوبی را نشان دادند و بنابراین در موشهای پیوند زده شده نسبت به موشهای گروه کنترل، از شدت بیماری کاسته شد.

 

در اثر این پیوند، تراوش سلولهای التهابی به حداقل رسید و سطح مخاط دستگاه تنفس به سطح مشابه افراد سالم کاهش یافت.

ساخت ریه با کمک سلولهای بنیادی

پژوهشگران آمریکایی روشی را با کمک سلولهای بنیادی شناسایی کرده اند که می تواند ظرف پنج سال آینده در ساخت ریه واقعی در لابراتوار مورد استفاده قرار گیرد.

مارک کراسنو از دانشگاه استانفورد در کنگره بین المللی برنامه ریزی دوباره در شهر میلان اظهار داشت: "زمانهای بسیار طولانی برای این کار نیاز است اما ما روشی را شناسایی کرده ایم که به ما اجازه ساخت اندامهای بدن را در لابراتوار می دهد.

 

گام بعدی ما تولید تعداد زیادی سلول است که نقش تولید کننده را دارند و با تمایز آنها می توان به بسیاری از ساختارهایی که ریه را می سازند دست یافت."
براساس گزارش آنسا، به گفته این دانشمند آمریکایی بین 5 سال آینده اولین نتایج این تحقیقات به دست خواهد آمد. این گروه کالیفرنیایی درحال ساخت ساختار کوچک پیچیده ای از ریه هستند که در قسمت انتهایی انشعابات شاخه های دو شش واقع شده است و در آن تبادل میان اکسیژن و خون انجام می شود.
تاکنون امکان ساخت یک عضو بدن به روشی مصنوعی تنها فرضیه ای علمی تخیلی بود اما اکنون به نظر می رسد که این فرضیه گامهای خود را به سوی تحقق آغاز کرده است.

 

تا به امروز بزرگترین مانع در تحقق این هدف، فرایند رشد سلولها و به خصوص هماهنگ کردن آنها بود. به همین منظور این دانشمندان گروهی از "سلولهای مدیر" را شناسایی کرده اند که می توانند دستورات لازم برای سازماندهی و تمایز سلولهای بنیادی به بخشهای مختلف ریه را صادر کنند.

16.gifشاید نتوانیم زندگی ایجاد کنیم ولی شاید بتوانیم یک زندگی را حفظ کنیم23.gif

شما هم اگر میخواهید کمک کنید برای اهدای سلول بنیادی عضو بشید

برای عضویت -> کلیک کنید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد